Over MellaCare

April 2009 was het dan eindelijk zover. Ik opende mijn praktijk voor paramedische, cosmetische en pedicure behandelingen, Rotterdam- West.
Ik ben Saskia Pinas, moeder van een tienerzoon en eigenaresse van MellaCare een praktijk voor huidtherapeutische behandelingen en schoonheidssalon.

Na ruim 10 jaar diverse bijbanen naast mijn studies en bedrijf te hebben gehad en een startkapitaal bij elkaar te hebben gespaard. Richtte ik MellaCare, mijn praktijk in het behandelen van diverse huidaandoeningen, waaronder de etnische huid, hierin heb ik mij gespecialiseerd op.

Opleiding

Als kind was ik altijd geïnteresseerd in de medische wereld. Na het afronden van de Havo. Vervolgde ik mijn loopbaan in de verpleging aan de Hogeschool Rotterdam. Na 2 jaar wist ik het zeker, de verpleging daar lag mijn hart niet.

In die twee jaar ontdekte ik mijn passie, de ‘Huid’. Ik raakte zo gefascineerd door dit complexe orgaan. In mijn zoektocht naar een opleiding gericht op de huid. Kwam ik de opleiding huidtherapie tegen. Een paramedische opleiding, gericht op het behandelen van de zieke/beschadigde huiden. Waar praktijk en theorie, worden gecombineerd, een ideale combinatie.
Maar helaas moest ik drie jaar wachten, tot ik aan de opleiding huidtherapie kon beginnen, door een aanpassing in het opleidingsprofiel. In de tussenliggende periode besloot ik de opleiding voor uiterlijke verzorging te volgen, schoonheidsverzorging, pedicure en ondernemerschap in één.

Na het succesvol afronden van de opleiding voor uiterlijke verzorging, startte ik met de opleiding Huidtherapie. Tijdens deze vierjarige HBO- opleiding, kreeg ik mijn zoon. In 2006, ronde ik met succes mijn studie af.

Tijdens de diverse opleidingen, viel het mij op over hoe weinig kennis en ervaring, de professionals beschikken in het behandelen, adviseren en herkennen van diverse huidaandoeningen in een etnische huid.

Verleden

Als kind, in mijn tienerjaren en als volwassene, had en heb ik tot op heden diverse huidproblemen ondervonden.

Van donkere vlekken verkregen door de waterpokken als kind, acne en donkere vlekken tijdens de pubertijd en op volwassen leeftijd. Heb ik diverse producten en behandelingen, uitgeprobeerd om maar van die donkere ontsierende vlekken en puistjes af te komen.

Niets hielp echt voor de langere termijn, niet de huidverzorgingsproducten van de drogist, huisarts en schoonheidsspecialist. Ik was ten einde raad.

Ondanks mijn opleiding in de uiterlijke verzorging en huidtherapie, had ik geen antwoorden op mijn vragen, hoe ik zonder mijn huid te beschadigen van die puistjes en vlekken kon afkomen.

Door mijn zoektocht naar geschikte behandelingen en producten, voor de etnische huid. Raakte ik steeds meer geïnteresseerd in de gepigmenteerde huid.

Heden

Ik besloot om tijdens mijn studie huidtherapie al, dat ik een eigen onderneming zou oprichten, waarbij ik mij zou specialiseren in het behandelen en adviseren van de etnische huid.
Mijn bedrijfsnaam, benadrukt mijn werkzaamheden, passie en beroep uit, MellaCare.

Pigment, speelt in de huid en andere lichaamsdelen een rol. Pigment, contrasteert, weerkaatst, geeft karakter, kleur, drukt diversiteit uit. Pigment, is een unicum. Enig in zijn soort.

MellaCare, wilt zoveel zeggen als zorg voor pigment. En dat is wat ik in mijn praktijk ook wil bereiken. Zorg voor iedere huid ongeacht de kleur en huidaandoening.

Saskia Pinas, huidtherapeut