Acne in de gekleurde huid

Acne in een donkere huid, is niet anders dan in een lichte huid. De symptomen die zo kenmerkend zijn in een lichte huid, kunnen in een donkere huid, heftiger overkomen of niet worden herkend.

Naast de pustels, black en white heads, is het meest kenmerkende element de donkere pigmentvlekken, die na het doormaken van een ontsteking zijn ontstaan. Een donkere kan net zoals in een lichte huid, littekens vertonen na het doormaken van acne.

Om deze kwetsbare huid, op de juiste wijze te behandelen zonder verdere beschadigingen. Is inzicht in de fysiologie van donkere huid belangrijk.

Mooie donkere dames mellacare

Acne bij volwassenen

Een onzuivere huid gaat gepaard met onregelmatigheden. Van mee-eters tot littekens en pigmentvlekken. Met de juiste behandelaanpak, voedingsadvies en gebruik van huidverzorgingsproducten, kan een onzuivere huid definitief tot het verleden behoren.


Acne in een volwassen huid kent diverse oorzaken. Voedingsintolerantie, cosmetische acne, medicatie acne, hormonale veranderingen, denk bijvoorbeeld aan een zwangerschap), leefstijl (roken, alcoholische dranken).  
acne huidprobleem volwassenen mellacare

Acne komt voor namelijk voor bij jongeren, in de puberteit. Hormonen spelen hierin een belangrijke rol bij het ontstaan en in standhouden van deze huidaandoening.

Boek vandaag nog je afspraak en geef je huid een boost!

Acne littekens, grove poriën, fijne lijntjes

Microneedling, is een behandelmethode gericht op het stimuleren van de aanmaak van collageen. De fibroblasten die hier voor verantwoordelijk zijn, zorgen voor een stevigere en gladder huidstructuur. Door de fijne chirurgische naaldjes, worden er kanaaltjes in de huid gemaakt, deze mechanisch aangemaakte huidbeschadigingen, de huid gerepareerd. Door dit proces diverse malen te herhalen, kunnen oppervlakkige rimpels, donkere pigmentvlekken, acnelittekens, grove poriën worden vervaagd.


Bij een verkeerde en langdurige toepassing van de dermapen en/of -roller kunnen er onderhuidse littekens ontstaan. Deze verklevingen van het onderhuidse bindweefsel kunnen in de toekomst voor een onregelmatige en gevoelige huid zorgen.

De dermapen is op iedere etnische huid toe te passen.

Acne in een jeugdige huid

Acne in een jeugdige huid, ontstaat aan het begin of in de periode dat de hormonale piek toeneemt of het hoogst is, behalve een toename aan gezichts- en lichaamsbeharing.

Is het ook het begin van een periode van jeugdpuistjes, te herkennen aan kleine witte bultjes, zwarte puntjes, een vettere huid (glimmen), rode pijnlijke bulten.

Regelmatig behandelen van de acnehuid, afgestemd met de juiste huidverzorgingsproducten, huidadvies en aanpassing van voedingsgewoontes, leefstijl. Kunnen de conditie van de huid verbeteren en stabiliseren. Voorkomen van onnodige acne littekens. 

Ice line acne mellacare

Je gezicht is de spiegel van de interne staat van je lichaam.

Camoufleren

Een onregelmatige huid, kleurverschillen, donkere kringen, kunnen ten onrechte een vermoeide indruk wekken. Als gezichtsbehandelingen de oneffenheden niet kunnen corrigeren. Blijft er weinig anders over dan het camoufleren. Plan een afspraak in voor het het selecteren van de juiste kleur.
vrouw met make up bosrstels camoufleren mellacare

Droge huid

Een ruw aanvoelende huid, is geen fijn gevoel. Een droge huid, heeft van nature minder vetten, ceramiden, in de huid. Als de huid door interne of externe oorzaken te weinig vocht vasthoudt kan de huid droger worden. Verkeerd gebruik, te lang gebruik, verkeerde huidverzorgingsproducten, medicatie, leefstijl kunnen tot een droge huid lijden. 


Hoe langer de huid droog blijft hoe meer schade er veroorzaakt wordt aan de huid. Donker worden huid, rode bloedvaatjes die meer in het oog springen. Make up die minder goed blijft zitten. Een grauw uitziende huid, die al haar glans heeft verloren, is het eind resultaat. Door aanpassing van de leefstijl, dieetvoorschriften, huidverzorging, kan de schade beperkt of zelfs opgeheven worden. 

 
Droge schilferende huid

Boek vandaag nog je afspraak en geef je huid een boost!

Couperose

Rode haarvaatjes in het gezicht geven het gezicht een vlekkerig aanzien.
Couperose ontstaan door:

 • genetische aanleg
 • zonneschade
 • alcoholische dranken
 • gekruid eten

wisselende temperaturen. Kunnen er verwijde bloedvaatjes rondom de neusvleugels, neusbrug, jukbeenderen ontstaan.

Met een vaatlaser kunnen rode haarvaatjes (capillairen) weggelaserd worden. Deze behandeling kan alleen tijdens de winterperiode op een witte huid worden toegepast. Bescherm je huid voor verdere schade met een zonnebrandcrème.

vrouw met make up bosrstels camoufleren mellacare

Overbeharing

Ontsierende lichaamsharen kunnen door diverse factoren en oorzaken; zoals de hormoonhuishouding, erfelijke aanleg, leeftijd (overgang, menopauze) of medicijngebruik voor overbeharing in met name het gezicht zorgen. Niet elke vorm van ongewenst lichaamshaar kan met behulp van een duurzame ontharingsmethode zoals laserontharing worden verholpen.


Factoren of oorzaken die hun oorsprong hebben in een verstoorde hormoonhuishouding of erfelijke aanleg zullen niet hetzelfde resultaat bereiken als diegene die “cosmetisch” ontsierende lichaamsharen willen laten verwijderen door middel van één van de duurzame ontharingsmethoden.
vrouw met make up bosrstels camoufleren mellacare

Pigmentvlekken

Pigmentvlekken zijn 1 van de lastigst te behandelen huidaandoeningen, die er zijn. In een gekleurde huid is het een grotere uitdaging, dan in een witte huid om pigmentvlekken op een effectieve en verantwoordde manier te behandelen.

De aanwezigheid van melanocyten (pigmentcellen) in alle 7 huidlagen en de variaties in de grootte van de pigmentcellen, beperkt het aantal effectieve behandelmogelijkheden.

Een huid die gevoelig is voor pigmentvlekken, moet altijd beschermd worden met een zonnebrandcrème. Vermijden van irriterende stoffen, die de verkleuring kunnen verergeren. Er is geen pasklare oplossing voor pigmentvlekken. Per persoon moet er beoordeeld worden, wat de behandelmogelijkheden zijn.
melasma zwangerschapsmasker pigmentvlekken

VERWIJDEREN STEELWRATJES

Acrochordon oftewel steelwratjes, zijn goedaardige huidvergoeiingen, die overal op het lichaam kunnen voorkomen. De huidkleurige steelwratjes zijn niet besmettelijk en goedaardig van aard. Locaties waar steelwratjes kunnen voorkomen zijn:

 • in het gezicht (jukbeenderen, rondom de ogen)
 • in de hals
 • onder de oksels
 • op de romp (zoals onder de borsten)
 • binnenzijde van de bovenbenen
Steelwratjes, kunnen door erfelijke aanleg vaker voorkomen. Maar ook onderliggende aandoeningen zoals insuline resistentie, hoge bloeddruk, hoog cholesterol gehalte kunnen de kans op het ontstaan van deze goedaardige huiduitstulpsels veroorzaken. Een mooie indicator om te achterhalen of je interne huishouden optimaal functioneert.

Met gelijkstroom (hoogfrequente stroom, HF), stikstof of een simpel stukje draad of elastiek kunnen de steelwratjes worden behandeld. Gelijkstroom (coagulatie) kan ook ingezet worden voor het verwijderen van:
 • Gesloten comedonen (white en/of blackheads)
 • Gerstekorrels
 • Bloedblaasjes
 • Verwijde rode bloedvaten


Boek vandaag nog je afspraak en geef je huid een boost!