Wimperextensions

De trend van de one-by-one wimperextensions is een blijvertje. Steeds meer vrouwen en mannen, willen een mooiere oogopslag. De technieken voor het plaatsen van extensions zijn verbeterd, uitgebreid met 3D (3 wimpers op 1 natuurlijke wimperhaar), 4D extensions, verschillende soorten wimpers zijn van gekleurd (2-tone of single colour) tot glitters.

Tijdens de behandeling wordt er gebruik gemaakt van licht gewicht synthetische wimpers, zoals Fabelashes, Mink. De wimpers worden met een sneldrogende lijm bevestigd.

Lengte, vormen, lijm
Afhankelijk van de natuurlijke wimperlengte en -dikte en vorm worden de juiste wimpers voor de synthetische one-by-one extensions op de eigen wimpers geplaatst met een medische lijm (zwarte kleur, zonder formaldehyde).

Formaldehyde, wordt in de cosmetica als conserveringsmiddel gebruikt. Dit bestanddeel kan als het in contact komt met het oogslijmvlies (conjuctivitis) leiden. Rode, opgezwollen en pijnlijke ogen.

Wimpers die te lang en te dik zijn voor de eigen natuurlijke wimpers kunnen deze beschadigen, het netvlies van de oog kan beschadigd raken, als de wimpers over het hoornvlies schrapen. De beschadiging kan permanent zijn.

Hoe mooi de one-by-one wimperextensions er ook mogen uitzien, laat je goed adviseren welke lengte, dikte en type wimpers bij jouw natuurlijke wimpers passen.

De volgend vormen zijn beschikbaar:

 • J-  curl

 • B- curl

 • C- curl

 • D- curl​

 • 3D (diverse lengtes)

Lengte van de wimpers kan variëren van:

  • 7 t/m 15 mm

Hoelang blijven de wimpers zitten?
Afhankelijk hoe je slaapt, buik-, zij- of rugligging blijven de aangebrachte wimpers ongeveer 3- 4 weken zitten. In de overgangsperiode zomer naar herfst/winter, zal het lichaam de overtollige haren afstoten, ook de wimperharen zullen met wimperextensions uitvallen.  Opvullen in deze periode zal vaker plaatsvinden dan tijdens de koudere maanden van het jaar.

Het lijkt wel of je in de rui bent, net zoals dat de dieren in de koude maanden verharen. Verhaard de mens ook nog steeds bij het veranderen van de seizoenen. Deze natuurlijke vorm van haarverlies, heeft alles te maken met de afname van de hoeveelheid zonlicht en aanmaak van vitamine d.

Tijdens de warme en zonnige dagen in de zomermaanden, groeien lichaams- en gezichtsbeharing sneller (toename bloedcirculatie, hoeveelheid UV- straling, toename aanmaak vitamine d. Het lichaam wordt zo beschermd tegen de intensiteit van het zonlicht op de huid: voorkomen van verbranding van de huid en weerkaatsing van zonlicht in de ogen om verblinding te voorkomen.

Bij buik-en/of zij-liggers, zullen de wimpers sneller loslaten.

De eigen wimpers hebben een groeicyclus van 4-6 weken, voordat deze van nature uitvallen.

Als de eigen wimpers uitvallen, kan dat meerdere oorzaken hebben:

 • De dikte en lengte van de one-by-one wimpers, zijn te zwaar voor de eigen wimpers.

 • Door frequent te wrijven in de ogen kunnen de eigen wimpers beschadigd zijn geraakt.

 • Een allergische reactie op de wimpers of op de lijm. Vraag vooraf aan de 1e behandeling een patch test (allergie test aan). Tijdens deze test, worden er per oog 2-3 one-by-one wimpers geplaatst. Indien er binnen 24- 48 uur geen huidreacties (jeuk,en, tinteling, zwelling, roodheid) zijn ontstaan, kan een volledige set worden aangebracht.

 • Overgang van zomer naar herfst/winter maanden. Het lichaam stoot alle overtollige haren (inclusief de wimper haren) af.

  Let op!
  Een overgevoeligheidsreactie, kan latent (vertraagd) optreden. Dus wees bedacht op eventuele allergische/ overgevoeligheidsreacties.

Gevoelige ogen
Heb je met regelmaat last van overgevoelige ogen (irritatie), hooikoorts, ontstoken traanbuisjes of haarzakjes van de wimpers of wrijf je vaak in de ogen?
Dan is het plaatsen van synthetische wimpers, niet voor jou weggelegd. Of passen de lichtgewicht Misencil wimperextensions, producten meer bij jou.

Wil je maandelijks of voor een speciale gelegenheid, een opvallende oogopslag en heb je geduld?