+31(0)681600004

Donkere huid

24/7 afspraak inplannen en wijzigen

06 81 60 00 04

Over de donkere huid en het donkere haar bestaan verschillende misverstanden. Misverstanden over de behandeling, het gebruik van huid- en haarverzorgingsproducten en raciale eigenschappen. Een veel gehoord misvatting over de donkere huid (negroïde huid), is dat deze huid meer kan verdragen dan een lichtere huid (blanke huid).

Hierdoor denken professionals en niet-professionals ten onrechte dat ze op een donkere of een licht gepigmenteerde huid intensiever kunnen werken met producten en/of apparatuur. Of gaan ervanuit dat er geen behandeling voor een huidaandoening op de donkere huid mogelijk is.

Een feit is dat donkere huid minder snel rimpelvorming zal vertonen dan een lichtere huid. Dit betekend echter niet dat op een donkere huid, intensiever gewerkt kan worden met producten en/of apparatuur.

EIGENSCHAPPEN VAN DE DONKERE HUID

Door o.a. een hechtere verbinding tussen de huidcellen ontstaat een moeilijk doordringbare verbinding, in de daar onder gelegen huidlagen. Het gebruik van bepaalde huidverzorgingsproducten en op recept verkregen medicatie, dringen trager door naar de ondergelegen huidlagen en – cellen.

Een allergische/overgevoeligheidsreactie, op een stof (ingrediënt), kan in een blanke huid binnen een aantal minuten of uren tot een zichtbare huidreactie leiden. In een gepigmenteerde huid, kan een dergelijke reactie na uren of dagen of zelfs weken, bij continue gebruik optreden.

Zo zijn er nog een aantal raciale en huideigenschappen, die verkeerd geïnterpreteerd worden, als het gaat om het wel of niet kunnen behandelen van een donkere huid.

BEHANDELINGEN

De behandeling van diverse huidaandoeningen in een getinte huid, kan in aanpak en resultaat verschillen van de behandeling en de resultaten bij een blanke huid. Behandelduur, apparatuur (toepassing), gebruik huidverzorgingsproducten en medicatie kunnen het verloop van de huidaandoening in positieve of negatieve zin beïnvloeden. Kennis en ervaring van de behandelaar met verschillende huidtypen, zijn eveneens van belang.

Benieuwd naar de behandelmogelijkheden voor jouw donkere huid?

Blijf op de hoogte hoe je je huid in optimale conditie kunt behouden en voorkom vroegtijdige huidveroudering. Meld je aan voor de 2 maandelijkse nieuwsbrief van MellaCare.

UA-73826105-1