Acne

Acne in een jeugdige huidAcne gezicht | MellaCare.nl
Acne in een jeugdige huid, ontstaat aan het begin of in de periode dat de hormonale piek toeneemt of het hoogst is, behalve een toename aan gezichts- en lichaamsbeharing.

Is het ook het begin van een periode van jeugdpuistjes, te herkennen aan kleine witte bultjes, zwarte puntjes, een vettere huid (glimmen), rode pijnlijke bulten.

Regelmatig behandelen van de acnehuid, afgestemd met de juiste huidverzorgingsproducten, huidadvies en aanpassing van voedingsgewoontes, leefstijl. Kunnen de conditie van de huid verbeteren en stabiliseren.

Meer weten over acnebehandeling en/of producten?


Acne in een donkere huid

Acne in een donkere huid, is niet anders dan in een lichte huid. De symptomen die zo kenmerkend zijn in een lichte huid, kunnen in een donkere huid, heftiger overkomen.

Naast de pustels, black en white heads, is het meest kenmerkende element de donkere pigmentvlekken, die na het doormaken van een ontsteking zijn ontstaan.

Om deze kwetsbare huid, op de juiste wijze te behandelen zonder verdere beschadigingen. Is inzicht in de fysiologie van donkere huid belangrijk.

Meer weten over acnebehandeling en/of producten? 


Acne in een volwassen huid
Acne in een volwassen huid, kent een andere oorzaak, dan acne, die tijdens de puberteit is ontstaan.

Het gebruik van bepaalde huidverzorging en/of make up producten, voeding, leefstijl, medicatie, anticonceptie kunnen tot een onzuivere huid leiden.

Het ontstaan van “puistjes” ziet er anders uit dan die in een jeugdige huid. Pijnlijke rode bulten, waar geen talg uit komt maar wondvocht of bloed.

Een acnebehandeling kan de conditie van de huid verbeteren. Het beter afstemmen van producten en voeding  kunnen, er ook voor zorgen dat een behandeling niet noodzakelijk is.

Meer weten over acnebehandeling en/of producten?