+31(0)681600004

U wilt ontsierende lichaamsharen verwijderen en u kiest voor een duurzame ontharings- methode. Diverse ontharingsmethoden kunnen ervoor zorgen dat storende haren in bijvoorbeeld het gezicht definitief verwijderd worden. Bijvoorbeeld door middel van laserontharing. hiervoor gebruiken wij de IPL (flitslicht), laser (Alexandrite, Diode, Nd Yag). Een andere optie is elektrische epilatie, laat u adviseren door onze specialisten over wat in uw situatie de beste keuze is.

Ontsierende lichaamsharen kunnen door diverse factoren en oorzaken als de hormoonhuishouding, erfelijke aanleg, leeftijd of medicijngebruik voor overbeharing problemen zorgen. Niet elke vorm van ongewenst lichaamshaar kan met behulp van een duurzame ontharingsmethode zoals laserontharing worden verholpen. Factoren of oorzaken die hun oorsprong hebben in een verstoorde hormoonhuishouding of erfelijke aanleg zullen niet hetzelfde resultaat bereiken als diegene die “cosmetisch” ontsierende lichaamsharen willen laten verwijderen door middel van één van de duurzame ontharingsmethoden.

Cosmetisch ontsierende haren, zijn haren met een normale haargroei, die door de dikte, lengte of kleur van de beharing storend kunnen zijn. Het moet toch heerlijk zijn om je oksels, bikinilijn of bovenlip niet meer te hoeven scheren of harsen zodra je met je bikini aan op het strand wilt liggen of niet elke dag met een laag foundation de deur achter je dichttrekt. Dit zijn een aantal redenen waarom mensen, waaronder voornamelijk vrouwen en nu ook steeds meer mannen besluiten om te kiezen voor duurzaam ontharen.

Vrouwen zullen tot voor een dergelijke methode kiezen om van hun “snor” of “baard” verlost te worden. De mannen zullen eerder kiezen voor het ontharen van de rug, borst of baardstreek, ook deze locaties kunnen voor een man cosmetisch storend zijn. Een gezicht met ingegroeide baardharen, is een pijnlijke aangelegenheid, maar tevens ook ontsierend.

Ontharingsmethoden: Laserontharing – Diode laser

Bij laserontharing wordt er met de MedArt 435 diode laser gewerkt. Een laserapparaat gecombineerd met radiofrequentie. De radiofrequentie (golven, zorgen voor weerstand in de huid) i.c.m. laserlicht (rode bundel), zorgt ervoor dat er minder warmte per behandeling benodigd is. Deze twee methoden moeten ervoor zorgen dat er minder warmte tijdens de behandeling gebruikt wordt.

Met dit laserontharing apparaat kunnen zowel de gekleurde huid (Aziatisch, negroïde huid), de lichte en zongebruinde huiden worden behandeld. Het toepassen van de IPL, laser of elektrische epilatie voor het verwijderen van ongewenste lichaamsbeharing kent ook haar beperkingen. Zo is niet elke Laserepilatie/Hair removal | MellaCaremethode geschikt voor alle huidtypen en haarkleur. Zo is IPL of laserontharing voornamelijk geschikt voor mensen met een lichte huid en donkere haren (Caucasische, blanke huid).

De Nd: Yag laser en de Diode laser, daarentegen zijn geschikt om op elk huidtype te worden toegepast. Ook de donkere en gebruinde huiden kunnen met deze systemen effectief worden behandeld. weliswaar met lagere energie instellingen.

Elektrische epilatie (d.m.v. gelijkstroom)

Elektrische epilatie kan op elk huidtype worden toegepast en biedt een uitkomst voor mensen met grijze, blonde, rode of dunne haren die niet voor laserontharing in aanmerking komen. Of niet tot een dergelijke behandelmethode willen overgaan.

Het aantal behandelingen dat nodig is voor het duurzaam verwijderen van ontsierende haren is onder andere afhankelijk van de lichaamslocatie, de ontharingsmethoden waar in het verleden voor is gekozen, de dikte en de kleur van de haren. Gemiddeld zijn 10- 20 behandelingen nodig om maximaal resultaat te bereiken op het lichaam. In het gezicht zijn doorgaans meer behandelingen nodig om maximaal resultaat te bereiken, dit geldt alleen voor de mensen bij wie de oorzaak van de beharing niet gerelateerd is aan “hirsutisme” of “hypertrichose.” Voor de mannen zijn tevens ook meer behandelingen noodzakelijk wil het maximale resultaat worden bereikt. Dit heeft o.a. te maken met de dichtheid van de haargroei.

Harsen, touw, epileren met pincet, scheren. Zijn ontharingsmethoden die met regelmaat toegepast worden. Na langdurig toepassen kunnen de haren dunner worden en kale plekken op het lichaam ontstaan, als er wordt gekozen voor de harsen of epileren met touw.

Het nadeel van alle ontharingsmethoden, indien de donsbeharing wordt meegenomen tijdens de behandeling, deze na verloop van tijd dikker en donkerder kunnen worden. Dit betekent nog niet dat deze haren per definitie effectief zijn om behandeld te worden. Dit heeft alles te maken met het soort wortel van de haar.

Donkere huid

Een donkere huid komt in aanmerking voor laserontharing met de diode laser, Nd: Yag en/of electrische epilatie.

Belangrijk in het behandelen van dit huidtype is dat de huid tijdens de behandeling niet te veel en te lang de warmte die vrijkomt tijdens de behandeling mag vasthouden. Het koelen van de huid tijdens en eventueel na de behandeling is dan ook van groot belang.

Teveel en te lang koelen van de huid, is niet effectief de warmte die vrijkomt tijdens de behandeling, kan de bloedtoevoer van de haarwortel onvoldoende verwarmen. De haarfollikel kan zich na verloop van tijd weer herstellen. De haren blijven doorgroeien.

Behandeling

Vooraf aan de behandeling

 • Drie dagen voor de behandeling dient het behandelgebied gescrubd te zijn, eventuele dode huidcellen kunnen dan niet meegenomen worden tijdens de behandeling.
 • De huid mag niet droog zijn om epidermale verbrandingen (oppervlakkige verbrandingen) te voorkomen. Minimaal 3 dagen van te voren dient de huid met een bodylotion behandeld te zijn, voor een betere hydratatie van de huid.
 • Dienen de haren in het te behandelen gebied, maximaal 2 mm lang zijn (stoppeltjes). Indien de haren te lang zijn kunnen deze aan de huidplakken en een verbranding veroorzaken. De haren dienen vooraf aan de behandeling geschoren zijn tot aan de gewenste lengte.

De huid wordt ingesmeerd met ultrasoon gel, deze dient als geleiding voor de laserkop. Er wordt niet bij elk systeem gel gebruikt. Cryospray of gekoeld water gebruikt. Deze laatste kan ook i.c.m. Ultrasoongel worden gebruikt.

Tijdens de behandeling

Wordt de instelling (parameters, hoeveelheid warmte en het aantal seconden, golflengte) bepaald, waarmee er gewerkt gaat worden bepaald. De instellingen zijn afhankelijk van de hoeveelheid haar in het te behandelen gebied, gevoeligheid van de huid en de kleur van de huid bepaald.

Op het moment van behandelen, hebt u een donker gekleurde bril op om de ogen te beschermen tegen de laserstralen. De bril dient gedurende de gehele behandeltijd opgehouden te worden. Tijdens de laserontharing, kunt u een tintelend gevoel (speldenprikjes/ elastiekjes) ervaren. Deze huidreactie duidt op het omzetten van het laserlicht in de haarzakjes (haarfollikel) in warmte.

Effect van de behandeling

Bevindt het haartje zich in de groeifase ( anagene fase , zwart kopje aan het uiteinde), dan zal dit haartje effectief behandeld kunnen worden. Althans de bloedtoevoer die bevestigd is aan de haarwortel, absorbeert een grote hoeveelheid warmte, waardoor deze verschrompeld (coaguleert). De haar (in de groeifase) fungeert als geleiding. De haren die zich in de haarfollikel bevinden, kunnen hierdoor niet meer groeien. Per behandeling worden er maximaal 30% van de actieve haren uitgeschakeld. De behandelingen dienen meerdere keren herhaald te worden om voor een “definitieve” uitschakeling van de bloedtoevoer te zorgen.

Het kan voorkomen dat er haren zijn die in een rustfase terecht komen, deze haren kunnen na een aantal maanden of zelfs jaren weer actief worden. Er kan tegen die tijd dan gekeken worden om de haren die zich hebben hersteld te behandelen.

Laserlicht en IPL licht (wit licht), werken op kleur (chromofoor), alleen donker pigment ( melanine, bevindt zich in haren, huid, nagels en ogen) komt in aanmerking voor de duurzame behandeling. Overige kleuren rozige, grijze, lichtbruine, blonde haren komen niet in aanmerking voor laserepilatie of behandeling met de IPL. Hiervoor is electrische epilatie een beter alternatief, voor duurzame ontharing.

Resultaat
Tegen het einde van het behandeltraject, zal er maximaal 85% van de actieve haargroei vernietigt zijn. De overige 15% haargroei, zijn te dun, van donsbeharing of te licht van kleur.

Indien er na circa 3-4 behandelingen geen haarreductie (>25%) heeft plaatsgevonden, kunnen hormonale afwijkingen hierbij een rol spelen, PCOS (Poly Cysteus Ovarium Syndroom). Elektrische epilatie, kan een uitkomst bieden (de bloedtoevoer naar de haarwortel) wordt 1 op 1 behandeld).

Duur
Afhankelijk van de grootte van het behandeloppervlak, kan de behandeling minimaal 15 tot 60 minuten duren.

Wie komt er niet in aanmerking voor deze behandeling?

Relatieve contra- indicaties (wel of niet behandelen, wordt per onderstaande situatie bekeken):

 • Diabetes Mellitus (instabiele suikerziekte, tabletvorm)
 • Epileptie (valziekte)
 • Pigmentstoornissen
 • Keloïd (wildvlees)
 • Na het doormaken van een zwangerschap binnen 6-12 maanden na de bevalling
 • Minder dan 6 weken geleden in de zon gelegen/gelopen.

Contra indicaties (geen behandeling mogelijk):

 • Huidkanker
 • Open wond(en) in het te behandelen gebied
 • Licht dermatosen (zonne- of lichtallergie)
 • Pacemaker
 • Infecties (ontstekingen)
 • Tatoeages
 • Zwangerschap
 • Metalen prothesen

Medicatie:

 • Aspirine/anti- stollingsmiddelen
 • Hormoonpreparaten (vb. IVF)
 • Corticosteroïden
 • Schildkliermedicatie
 • Insuline
 • Sint Janskruid
 • Pijnstillers
 • Anti depressiva
 • Eetlustremmers

 Bekijk hier de behandeltarieven en boek meteen je afspraak.

UA-73826105-1