Over MellaCare

Mijn naam is Saskia Pinas, moeder en eigenaresse van MellaCare.
Na ruim 10 jaar diverse bijbanen naast mijn studies en bedrijf te hebben gehad, was het in April 2009 zover. Ik kon eindelijk in Rotterdam West  mijn praktijk voor huidtherapie en cosmetische behandelingen openen.
In mijn praktijk behandel ik diverse huidaandoeningen, met als specialisatie de etnische huid.

Opleiding

Als kind was ik altijd geïnteresseerd in alles wat met de gezondheidszorg te maken heeft. Na het afronden van de HAVO begon ik mijn opleiding tot verpleegkundige aan de Hogeschool Rotterdam. Na 2 jaar deze studie gevolgd te hebben, merkte ik dat mijn hart daar toch niet lag, ontdekte ik mijn passie: de ‘Huid’. Ik raakte zó gefascineerd door dit complexe orgaan, dat ik de studie huidtherapie ben gaan volgen.

Deze paramedische opleiding, waar de theorie meteen in praktijk wordt gebracht, is gericht op het behandelen van de zieke en/of beschadigde huid. Als gevolg van een wijziging in het beroepsprofiel, heb ik enige tijd moeten wachten voordat ik aan de studie heb kunnen beginnen.
In deze periode besloot ik de opleiding  Uiterlijke Verzorging (UV) te volgen: schoonheidsverzorging, pedicure en ondernemerschap in één.
Na het succesvol afronden van de opleiding voor uiterlijke verzorging, startte ik met de opleiding Huidtherapie.

Tijdens de diverse opleidingen, viel het mij op hoe weinig kennis en ervaring er in de gezondheidszorg en cosmetische wereld is in het behandelen, adviseren en herkennen van diverse huidaandoeningen van de etnische huid.

Verleden

Van kinds af aan heb ik diverse huidproblemen ondervonden.
Dat varieerde  van donkere vlekken als gevolg van  waterpokken tot acne als volwassene.
Ik heb diverse producten en behandelingen geprobeerd om maar van die donkere ontsierende vlekken en puistjes af te komen.
Er was niets dat echt hielp op de lange termijn. Geen huidverzorgingsproducten van de drogist, huisarts en schoonheidsspecialist. Ik was ten einde raad!

Ondanks mijn opleiding kon ik geen antwoord op mijn vraag vinden, hoe ik zonder mijn huid te beschadigen van die puistjes en vlekken af kon komen.

Tijdens mijn zoektocht naar geschikte behandelingen en producten voor de etnische huid, raakte ik steeds meer geïnteresseerd in de gepigmenteerde huid.

Heden

Ik besloot om tijdens mijn studie Huidtherapie al, dat ik een eigen onderneming wilde beginnen, waarbij ik mij zou specialiseren in het behandelen van veel voorkomende huidproblemen bij mensen met een getinte huid.

Mijn bedrijfsnaam MellaCare,  wat zoveel wil zeggen als zorg voor pigment, benadrukt mijn werkzaamheden, mijn passie en beroep.

Pigment, speelt in de huid en andere lichaamsdelen een belangrijke rol. Pigment contrasteert, weerkaatst en geeft karakter.
Kleur, drukt diversiteit uit. Pigment is een unicum.

Saskia Pinas, huidtherapeut

 
2 Shares