+31(0)681600004

Afspraak maken, wijzigen, annuleren

Kan ik ook telefonisch een afspraak maken?

Ja, dat is mogelijk. Het online inplannen van een afspraak heeft wel de voorkeur. Dat kan gedaan worden via www.mellacare.nl/online-agenda, is 24/ bereikbaar.Tijdens behandelingen of buiten openinsgtijden is de praktijk telefonisch niet bereikbaar. Na achterlating van een voicemail bericht, tekst of What’s app bericht, zal er dezelfde (mits tijdens openingstijden) teruggebeld of worden gereageerd op uw bericht.

Hoe boek ik een afspraak bij MellaCare?
 1. Op https://www.mellacare.nl/online-agenda, kun je 24/7 een afspraak inplannen op een door jouw gewenste dag en tijdstip.
  Stap 1: Selecteer de behandeling(en) van je keus.
  Stap 2: Selecteer de beschikbare tijden en dagen (alles in het groen is beschikbaar).
  Stap 3: Bevestig je keuze.
  Stap 4: Vul je gegevens in als gast of log in je account.
  Stap 5: Bevestig je gegevens, door op de bevestigingsknop te klikken.
  Stap 6: In je inbox of spambox/map ongewenste berichten ontvang je de bevestiging van je reservering. Heb je niets ontvangen binnen 10 minuten. Plan je reservering opnieuw in of stuur een bericht (what’s app, sms of per mail). Tijdens openingstijden (dinsdag tot en met zaterdag) ontvang je dezelfde dag nog een reactie. Het kan zijn dat de reservering die je voor ogen hebt al vergeven is. Plan een nieuwe afspraak op een ander tijdstip in.
Ik ben verhinderd op de dag dat ik een afspraak heb gemaakt wat moet ik doen?

Als je je afspraak niet na kunt komen kun je heel eenvoudig je afspraak annuleren met de annuleringsbutton. Deze kun je  vinden onderaan in de bevestigingsmail en/of herinneringsmail die je van je reservering hebt ontvangen.

Hoelang van te voren kan ik mijn reservering annuleren?

Je kunt uiterlijk tot 24 uur voor je afspraak je reservering annuleren middels de annuleringsbutton in je bevestigingsmail en/of        herinneringsmail. Deze mail ontvang direct na het maken van een afspraak en 1 dag voor je afspraak ontvang je een herinnering van je afspraak per e-mail.

Ik heb mijn reservering in minder dan 24 uur geannuleerd. Wat zijn de gevolgen?

Voor het niet nakomen van een afspraak of niet tijdig annuleren van een boeking wordt er € 35,- (NO-show kosten) per gemiste      behandeling inrekening gebracht. Dit bedrag dient u bij de eerst volgende behandeling vooraf aan de reservering te betalen.

Kunnen de NO-show kosten van een gemiste afspraak verrekend worden met een andere behandeling of producten?

De kosten van NO-show, kunnen niet worden verrekend of gecrediteerd worden op welke manier dan ook.

Kunnen de NO- show kosten, worden gedeclareerd bij de zorgverzekeraar?

NO- show kosten kunnen niet worden gedeclareerd bij uw zorgverzekeraar. Het missen van een afspraak die niet tijdig door u als klant is geannuleerd of verzet, is uw eigen verantwoordelijkheid.

Ik heb een afspraak gemist. Ik maak gebruik van een strippenkaart. Wat gebeurt er met de afspraak die ik niet na heb kunnen komen?

De gemiste afspraak telt mee als een nagekomen reservering.

Ik ben ziek geworden in de nacht vooraf aan mijn afspraak mijn afspraak. Kan ik dan mijn afspraak nog annuleren?

De afspraak kan tot uiterlijk 9.00 h in de ochtend op de dag van de afspraak kosteloos worden geannuleerd. Maak hiervoor            gebruik van de annuleringsbutton in uw bevestigings-/herinneringsmail.

Kan ik met zijn 2 of meer personen tegelijkertijd behandeld worden?

Nee. Helaas is dat niet mogelijk. De capaciteit is daar niet toereikend voor.

Kan ik als man ook terecht bij jullie?

Ja. De salon is voor mannen en vrouwen geschikt.

Ik heb een uur geleden online een reservering aangemaakt. Kan ik dan nog terecht?

Ja. Dat is zeker mogelijk. Ook als de reservering nog niet definitief is bevestigd met een 2e bevestiging (accorderen), is de reservering geldig.

Ik heb geen herinnering gehad van mijn reservering. Moet ik dan toch betalen?

Heel vervelend. Maar als klant ben jezelf verwantwoordelijk voor het nakomen van afspraken, ook als er door een technische storing geen herinneringen verzonden kunnen worden. Het versturen van herinneringen per mail en sms, is een extra service die door MellaCare wordt aangeboden. Mocht je een afspraak zijn misgelopen, zal bij de eerst volgende reservering de NO-show kosten t.w.v. € 35,- inrekening worden gebracht.

Tip! Maak een aantekening in de eigen agenda van de afspraak of neem de bevestiging van je reservering over in je agenda, zie aanwijzingen in de bevestigingsmail.

Afrekenen van mijn reservering en/of bestelling

Ik heb een reservering geboekt via de online agenda van MellaCare. Wanneer betaal ik?

Op de dag van de afspraak wordt de behandeling afgerekend. Je kunt kiezen om de behandeling te pinnen, met een creditcard of contant af te rekenen.

Kan ik ook achteraf mijn behandelingen en/of producten afrekenen?

Nee. Het is niet mogelijk om je behandeling en/of bestelde producten achteraf (uitgestelde betaling) af te rekenen.

Kan ik een behandeling en/of producten in termijnen betalen?

In termijnen betalen is alleen mogelijk indien hiervoor een offerte is opgesteld voor een behandelpakket, die een minimale              waarde vertegenwoordigd van € 250,-. Voor het betalen in termijnen wordt er een rentepercentage van 15% inrekening gebracht    per termijnbetaling.

Kan ik zonder de extra kosten de termijnbetalingen voldoen?

Nee, dat is helaas niet mogelijk. Zie voorwaarden betalen in termijn meegegeven bij de aanvraag van de offerte.

Ik loop een termijn achter met betalen. Kan ik dan nog door behandeld worden?

Helaas is dat niet mogelijk. De behandelingen worden gestaakt. Totdat de termijnbetaling is voldaan.

Ik wil een bestelling plaatsen, maar ik heb mijn laatste factuur van de vorige bestelling nog niet voldaan. Kan ik alsnog een bestelling plaatsen en de openstaande factuur op een later tijdstip betalen?

Nee. Het plaatsen van een bestelling als er nog een betaling openstaat is niet mogelijk. De openstaande factuur dient eerst            voldaan te worden.

Kan ik op rekening producten bestellen?

Nee. Dat is niet mogelijk. Na iedere bestelling dient er meteen te worden afgerekend.

Kan ik een behandeling of producten betalen met een cadeaubon anders dan uitgegeven door MellaCare en/of Mijn huid en ik (webshop)?

Nee. Dat is niet mogelijk. Er worden alleen cadeaubonnen geaccepteerd die door MellaCare zijn uitgegeven, voor het doel dat erop vermeld staat.

Welke betalingsmogelijkheden zijn er?

In de salon kun je betalen met een pinpas (contactloos), creditcard of contant.

Bereikbaarheid

Is de praktijk makkelijk te bereiken met de auto, OV of fiets?

Auto

De praktijk is eenvoudig te bereiken met de auto vanuit de richtingen Maastunnel, Spaansepolder, Centrum Rotterdam.
Voor de deur is er voldoende parkeergelegenheid.
De parkeerautomaat (kentekenparkeren), bevindt zich op de hoek van de P.C. Hooftplein t.o.v. tandartspraktijk Rodin.
In de wijk Spangen is ook Het Kasteel (Sparta stadion gevestigd). Op de dagen dat er wedstrijden zijn, kan de parkeergelegenheid voor de deur beperkt zijn.

Openbaar vervoer

Met het OV ben je vanuit het centrum met tramlijn 21 (richting Woudhoek), 23 (richting Marconiplein), 24 (richting Woudhoek) in 15 minuten op plaats van de bestemming. Uitstappen halte P.C. Hooftplein, vanuit hier is het circa 7-10 minuten lopen naar de locatie.

Of neem de metro richting Schiedam, uitstappen station Marconiplein. Vanuit hier is het circa 10-15 minuten lopen naar de locatie. Of neem de tram. Lijn 8 richting Spangen (2 haltes), of lijn 23 richting Beverwaard (1 halte) of lijn 21 of 24 richting De Esch (1 halte). Uitstappen halte P.C. Hooftplein, vanuit hier is het circa 7-10 minuten lopen naar de locatie.

Bus 38 richting Rotterdam CS of Crooswijk. Uitstappen halte Beukelsbrug. Loop de trap van het viaduct af, de Busket Huetstraat in, loop deze uit. De Busket Huetstraat komt uit op de Da Costastraat. Sla aan het eind van de Busket Huetstraat rechtsaf op de Da Costastraat, loop voorbij het kruispunt (2e helft van de Da Costastraat), aan de linkerzijde van de straat bevindt zich halverwege de salon.

Bus 38 richting Schiedam Centrum. Uitstappen halte Beukelsbrug. Loop de trap van het viaduct af, onder het viaduct door. Sla rechts af, schuin tegenover het viaduct bevindt zich de Busket Huetstraat, loop deze uit. De Busket Huetstraat komt uit op de Da Costastraat. Sla aan het eind van de Busket Huetstraat rechtsaf op de Da Costastraat, loop voorbij het kruispunt (2e helft van de Da Costastraat), aan de linkerzijde van de straat bevindt zich halverwege de salon.

Acne

Kan ik een acnebehandeling ondergaan als ik Isotretinoïne (Roaccutane) slik?

Ja. Dat is mogelijk. Je kunt alleen geen acnebehandeling i.c.m. een peeling ondergaan. De huid is door het gebruik van de Isotretinoïne (Roaccutane) gevoeliger en droger. Door de peeling wordt de huid droger en dunner. De huid kan hierdoort eerder beschadigd raken.

Het reinigen van de huid en verwijderen van de mee-eters is wel mogelijk. Dit zal wel voorzichtig en in beperkte mate moeten gebeuren om de huid niet onnodig te beschadigen.

Hoe betaal ik de facturen?

Na iedere behandeling wordt er in de praktijk betaalt. Dat kan door te pinnen of contant af te rekenen. Er worden geen facturen door MellaCare bij de zorgverzekeraar gedeclareerd. Dat is de eigen verantwoordelijkheid.

Hoe kan ik mijn facturen declareren bij mijn zorgverzekeraar?

Deze informatie kunt u terugvinden op de website van uw zorgverzekeraar.

Electrische epilatie

Wat is electrische epilatie?

Electrische epilatie, is het verwijderen van ongewenste lichaamsbeharing met gelijkstroom. Iedere ongewenste haar wordt 1 voor 1 verwijderd. Iedere actieve haar moet minimaal 8 keer behandeld zijn voor dat deze definitief wegblijfd.
Behandelen van overbeharing met electrische epilatie, is een langdurig en geduldig proces. Afhankelijk van de hoeveelheid haren, de grootte van het behandelgebied, fysiologie (hormoonbalans), medicatie gebruik, de behandelfrquentie (iedere 2 à 3 weken). Kan het behandeltraject minimaal 1,5 jaar duren.

Wie komt erin aanmerking voor electrische epilatie?

Iedereen kan inaanmerking komen voor electrische epilatie. Met uitzondering als er bloedverdunners gebruikt worden, of als er een besmettelijke ziekte is geconstateerd, instabiel suikerspiegel.

Welke haren kunnen met electrische epilatie behandeld worden?

Iedere haarkleur komt in aanmerking voor electrische epilatie. Grijze, zwarte, rossige en blonde haren.

Harsen

Wie worden er behandeld bij MellaCare in de salon?

Bij MellaCare kunnen mannen en vrouwen terecht voor het harsen van diverse lichaamszones.

Hoelang moeten de haren zijn als ik wil harsen van een lichaamszone?

Voor het harsen van bijvoorbeeld de schaamstreek (bij mannen en vrouwen) dienen de haren minimaal 0,5 tot maximaal 1,5 cm lang zijn. Dat is ongeveer het topje van een vinger v.a. de rand van je vinger genomen.

Met welke hars wordt er gewerkt in de salon?

Tijdens het waxen wordt er gewerkt met harde wax (de hars is vloeibaar en wordt daarna hard) of strip wax (vloeibare wax, die met papieren doekjes worden verwijderd). De hars is van het merk WaxxxPress.

Wordt de boyzillian of brazillian wax uitgevoerd met harde wax of strip wax?

De intieme zones worden met de harde wax behandeld.

Kan ik geharst worden als ik zwanger ben?

Ja, dat is mogelijk. Als je in goede fysieke en mentale conditie verkeerd, kom je in aanmerking voor een brazillian wax. Als het je eerste keer is, kun je de behandeling als pijnlijker ervaren dan als je niet inverwachting bent.

Kan ik waxen als ik menstrueer?

Ja, er kan tijdens de menstruatie periode gewaxed worden, mits je een tampon gebruikt tijdens de behandeling.

 Tip: 1 week voor je menstruatie zich aandient if zou moeten dienen, kun je de waxbehandeling als pijnlijker ervaren. Stel je                                behandeling met 1-2 weken uit of maak 1,5-2 weken voor je menstruatie een afspraak.
Dit geldt ook als je ziek bent of geweest bent of oververmoeid.

Hoe kan ik ingegroeide haren voorkomen na het waxen?

Helaas kun je ingegroeide haren niet voor 100% voorkomen met harsen. Er kunnen altijd haren ingroeien na een                                        waxbehandeling. Hoe vaker er gewaxed wordt, neemt de kans dat er haartjes kunnen ingroeien toe. Soms wilt het helpen de                    huid ongeveer 2-3 dagen voor de waxbehandeling lichtjes met circkelvormige bewegingen te scrubben. Je kunt hiervoor een                    scrubhandschoen met alleen een beetje douchegel gebruiken of scrubcrème zonder parfum in verwerkt. Dit laatste om irritatie                  aan de huid te voorkomen.

Of als de huid lichtelijk geirriteerd is behandelen met enkele druppels Teatree olie voor 2-3 dagen. Totdat de ontstekingsreactie                  (rode en gezwollen geïrriteerde huid) is afgenomen. Mocht na 3 dagen de zwelling en de roodheid nog niet zijn afgenomen, breng            dan een bezoek aan de huisarts.

Ik heb een koortslip. Kan ik dan nog mijn bovenlip harsen?

Nee. Dat is helaas niet mogelijk. In verband met de verspreiding van het virus naar andere delen in de huid.

Ik heb een geïrriteerde huid. Kan ik dan nog steeds waxen?

Nee. Helaas kun je niet gewaxed worden als je huid beschadigd is in het gebied waar je geharst wilt worden. De huid moet altijd heel zijn (onbeschadigd).

Ik ben diabeet. Kan ik dan nog gewaxed worden?

Ja. Dat is mogelijk. Zorg wel dat vooraf aan de behandeling de suikerspiegel gecontroleerd is en de nodige maatregelen zijn genomen. Denk daarbij aan iets eetbaars mee te nemen om de suikerspiegel te normaliseren, eventuele medicatie, meetapparatuur voor de suikerspiegel.

Ik gebruik bloedverdunners. Kom ik in aanmerking voor een waxbehandeling?

Ja. Mits vooraf de behandeling dit wordt aangegeven en de behandelend arts akkoord is.

Laserontharing

Waar moet ik opletten als ik wil beginnen met laserontharing?

Allereerst is het verstandig om zoveel mogelijk advies in te winnen bij de praktijk/salon waar je de behandeling wilt laten                  uitvoeren. Maak een afspraak voor een intakegesprek. Dit kan heel eenvoudig via https://www.mellacare.nl/online-agenda.
Een intakegesprek is gratis. Tijdens een intakegsprek, krijg je de benodigde informatie te horen die van toepassing is op de behandeling en jouw unieke situatie.

Kan ik laserontharing toepassen als ik in verwachting ben?

Nee. Dat is helaas niet mogelijk. Tijdens de zwangerschap is de haargroeicyclus anders dan als je niet in verwachting bent of          borstvoeding geeft. De haren vallen door de toename van het hormoon oestrogeen niet geleidelijk aan uit, maar blijven langer in    een tussenfase, de katagene fase, zitten. Na de bevalling normaliseert de oestrogeenbalans geleidelijk aan. Je verliest geleidelijk aan ook alle haren die niet zijn uitgevallen tijdens de zwangerschap. Na circa 6- 12 maanden, als de 1e menstruatie heeft plaatsgevonden, kan er gestart worden met de laserbehandelingen.

Ik gebruik hormonen om in verwachting te raken. Kan ik dan doorgaan met de laserbehandelingen?

Nee. Dit is helaas niet mogelijk. Zie vraag 2 in de categorie laserontharing voor een verdere toelichting.

Ik heb antibiotica voorgeschreven gekregen van de huisarts. Mag ik dan nog laseren?

Als de antibiotica bekend staat lichtovergevoelig te zijn. Dan is het ondergaan van een laserbehandeling niet te adviseren. De kans dat de huid verbrand, ontstaan van blaarvorming neemt toe. De schade aan de huid kan blijvend zijn, bijvoorbeeld in een donker of licht gekleurde pigmentvlek.

Ik heb antidepressiva voorgeschreven gekregen van mijn behandelend arts. Kan ik dan nog laseren?

Nee. Dat is niet mogelijk. Antidepressiva medicatie, ook de homeopatische antidepressiva zoals Sint Janskruid, verstoort de haargroeicyclus. De te behalen resultaten laten te wensen over.

Ik heb grijze haren. Kom ik in aanmerking voor laserontharing?

Als de haren geen pigment meer bevatten zoals grijze haren of weinig pigment als blonde en rossige haren. Kan de traditionele manier van laseren niet worden toegepast. Electrische epilatie (haartje voor haartje verwijderen) of de nieuwe methode volgens de SHR. Kan effectief zijn.

Ik zit middenin de overgang. Kan ik dan nog wel laseren?

Laseren is mogelijk tijdens de overgang. Maar met wisselende resultaten. Hormonale disbalans, kan de haargroeicyclus verstoren en daarmee de beoogde resultaten met de laser verlaagd.

Ik heb een donkere huid. Kom ik aanmerking voor laserontharing?

Ja. Ook met een donkere huid kom je in aanmerking voor laserontharing. Er zijn twee typen lasers waar je in aanmerking voor kunt komen als je een getinte huid hebt van nature of een zongebruinde huid. De Nd: Yag of de Diode laser, zijn twee lasers die effectief ingezet kunnen worden op een getinte huid.

Hoelang duurt het voordat de haren weg zijn, als ik wil beginnen met laseren?

De duur van de behandeling is afhankelijk van kleur van de huid, de hoeveelheid beharing, kwaliteit van de haarwortels, de grootte van het te behandelen oppervlak, fysiologie (hormoonbalans), medicatiegebruik.

Als de kleur van de haren t.o.v. de huidskleur klein is, moet de hoeveelheid energie die gebruikt wordt tijdens de behandeling verlaagd worden. Bij een te hoge toediening van de hoeveelheid warmte afkomstig van de laser. Kan de huid beschadigd raken. Het behandelen op een lage frequentie, zorgt voor een langer behandeltraject.

Dit integenstelling tot een lichte huid met donkere haren. Hoe lichter de huid, hoe donkerder de haren, hoe meer energie per behandeling gebruikt kan worden om de haarfollikels (haarzakjes) uit te schakelen. Het aantal behandelingen ligt dus lager dan in een donkere huid.

Wanneer mag ik de zon in als ik een laserbehandeling heb ondergaan?

Ongeveer 4 tot 6 weken na de laatste behandeling mag de huid die behandeld is met de ontharingslaser blootgesteld worden aan het zonlicht of zonnebank. En anders geldt dit ook. 4 tot 6 weken voor het beginnen met de laserbehandelingen kan er gestart worden met de laserbehandelingen.

Hoelang moeten de haren zijn als ik wil laseren?

Vooraf aan iedere behandeling met de laser, mogen de haren een maximale lengte van 2 mm hebben. Vergelijk het met een stoppelbaard. Een tondeuse of een baardtrimmer, kan de haren tot minimaal 1 mm lengte afscheren.

Scheren op de dag van de laserbehandeling is niet te adviseren. De huid kan geïrriteerd zijn. Trim of scheer de haren circa 3-5 dagen vooraf aan de afspraak.

Mag ik de haren trekken tijdens mijn laserontharingbehandeling?

Nee. Dat is niet te adviseren. Door het verwijderen van de haren, kunnen deze haren in een later stadium weer behandeld worden. Het behandelproces wordt hierdoor verstoort en loopt onnodige vertraging op.

Kom ik in aanmerking voor een vergoeding van de zorgverzekeraar voor laserontharing?

Dat is alleen mogelijk als het haren zijn die in het gezicht en de hals bevinden. Overige lichaamsgebieden komen niet in aanmerking voor een vergoeding uit het aanvullende zorgpakket.

Wat heb ik allemaal nodig om in aanmerking te komen voor een vergoeding?

Om in aanmerking te komen moet er een aanvullende zorgpakket bij de zorgverzekeraar zijn aangevraagd, in het bezit zijn van een verwijsbrief van de huisarts of behandelend arts. Deze mag niet ouder zijn dan 1 jaar na uitgifte. Het te behandelen gebied mag alleen in het gezicht en/of de hals liggen, wilt deze vergoed worden door de zorgverzekeraar.

Hoe hoog is de vergoeding per behandeling?

De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van het gekozen polispakket en de polisvoorwaarden.

UA-73826105-1