Blog

Bloggen over de huid kan nooit onvoldoende zijn

SLechte of goede eetgewoontes?

Verborgen honger. Ondervoeding en obesitas gaan hand in hand.

Ondervoeding bij volwassenen. Een fenomeen, waar ik in mijn praktijk in Rotterdam regelmatig  tegenaan ben gelopen, maar nog niet zo zeer de link had gelegd met eenzijdig eten. Vandaag las ik een stuk over dit fenomeen in het wetenschappelijke blad EOS, 'Verborgen honger'. Waarin uitgebreid toegelicht wordt voor welke uitdaging wereldwijd de maatschappij nu en in de toekomst staat te wachten. De invloed van een tekort van micronutriënten, welke schade dit in de toekomst kan veroorzaken. Zeer de moeite van het lezen waard.

Huidkanker in de gekleurde huid

Bob Marley: huidkanker, melanoom, een onwaarschijnlijke combinatie? Of toch niet?

Bob Marley en huidkanker, melanoom, een onwaarschijnlijke combinatie of misschien toch niet? Zou je bijna wel denken. Huidkanker in een gekleurde huid? Dat kan toch helemaal niet? Even buiten beschouwing gelaten dat hij voor de helft Afrikaans (Jamaicaans) en Europees (Duits) bloed door zijn aderen had stromen. 

Huidkanker in de gekleurde huid

Bob Marley: skin cancer, melanoma, an unlikely combination?

Bob Marley and skin cancer, melanoma, an unlikely combination or maybe not? You'd almost think so. Skin cancer in colored skin? You can't do that at all, can you? Leaving aside for a moment that half of the African (Jamaican) and European (German) blood was flowing through his veins.

Hoe goed bescherm jij je donkere huid tegen de zon?

Heeft een donkere huid zonnebrandcrème nodig?

Een zonnebrandproduct gebruiken heeft zo zijn voor- en nadelen. Of je nu een donkere of een lichte huid hebt, jong of oud bent, man, vrouw, kind of onzijdig. Ieder levend wezen waarvan de onbedekte huid niet bedekt is met haren of kleding, loopt een groter risico om huidschade op te lopen. Heeft een donkere huid zonnebeschermingsproduct nodig? Absoluut! Ook een donkere huid in al haar kleurrijke voorkomen, moet de onbedekte huid beschermen, met een zonnebrandproduct.
Donkere huid

Donkere huid

Over de donkere huid en het haar (kroes) bestaan verschillende misverstanden. Misverstanden over de behandeling, het gebruik van huid- en haarverzorgingsproducten en specifieke eigenschappen die behoren bij een etnische groep. Een veel gehoorde misvatting over de donkere huid (negroïde huid), is dat deze huid meer kan verdragen dan een witte huid. Vanwege de stevigheid van de huid, wordt er automatisch aangenomen, dat de huid dikker is dan een witte huid.
Overbeharing

Overbeharing

Ontsierende lichaamsharen kunnen als gevolg van diverse factoren en oorzaken als de hormoonhuishouding, erfelijke aanleg, leeftijd of medicijngebruik voor overbeharingsproblemen zorgen. Overbeharing, kan op de duur tot psychosociale problemen lijden. Die haren zijn er kun je met tijdelijke ontharingsmethoden verwijderen. Denk aan harsen, threading, pincet. Je bent even van die haren af, maar een paar dagen later zijn ze er weer. Bij sommige vrouwen kan het zelfs zo erg zijn dat ze aan het einde van de dag alweer stoppels voelen opzetten.
Hibiscus thee anti oxidanten

Anti- oxidanten

Je routines zijn onderbroken, het is zoeken naar een andere zinvolle dagbesteding. Werknemers die van een kantoortuin naar de eigen woonkamertuin verhuizen en uren doorbrengen, begint het na een aantal weken op te vallen, dat de huid van het gezicht droger begint aan te voelen.
Huidveroudering

Huidveroudering

Huidveroudering komt niet alleen van binnenuit. Je genetica, leefstijl, leefomgeving, voedingspatroon, medicatie, huidverzorgingsproducten zijn factoren die een rol spelen hoe jouw huid veroudert, maar ook hoe snel je huid haar glans en elasticiteit verliest. V.a. je 25 ste levensjaar tekenen de 1e gevolgen van huidschade zich in je huid af.
Collageen supplementen Cellics

Voedingssupplementen

Als het smeren van de meest goedkope tot de duurste crème je niet van je verslapte huid afhelpen.  Je tientallen anti- aging of cellulite behandelingen hebt ondergaan, maar je net niet het gewenste resultaat hebt bereikt. Je eerder voedingssupplementen hebt gebruikt. Kunnen een aantal factoren van invloed zijn op het minimale resultaat. voedingssupplementen, voor een stevigere en gezonde huid.
Micro needling

Micro needling

Micro needling, is een behandelmethode gericht op het stimuleren van de aanmaak van collageen. De fibroblasten die hier voor verantwoordelijk zijn, zorgen voor een stevigere en gladde huidstructuur. Door de fijne chirurgische naaldjes, worden er kanaaltjes in de epidermis gemaakt, deze mechanisch aangemaakte huidbeschadigingen, worden door het lichaam, gerepareerd.
Micro needling

Acne

Acne komt voor namelijk voor bij jongeren, in de puberteit. Hormonen spelen hierin een belangrijke rol bij het ontstaan en in standhouden van deze huidaandoening. Ook op latere leeftijd, 30+, 40+ kan acne ontstaan. Hormonen (vrnl. bij vrouwen tijdens en na de zwangerschap), stress, ziekte, make up gebruik, verkeerd gebruik van huidverzorgingsproducten (o.a. reinigers, lotions, crèmes/zalven), werkomgeving, kleding, sportuitrusting, verstoord voedingspatroon, bepaalde medicamenten, na het stoppen met anticonceptie. Beroeps- en sport gerelateerde kunnen ook acne in de huid veroorzaken.

Natuurlijke cosmetica

Welke crème of cleanser past bij mij?

Een alle dagelijkse en makkelijke taak zou je denken, het kiezen van de juiste cleanser en/of crème voor jouw huid.
Je loopt je favoriete drogist of parfumerie winkel binnen en leest de labels van de verschillende potjes. Je hebt een droge huid, vooral 's ochtends na het reinigen voelt de huid droog en trekkerig aan. Je make up ziet er vlekkerig uit, door de droge plekjes.