Antioxidanten

Het SARS- Covid-19 virus, heeft ons op dit moment in haar greep. De één is er laconiek onder en de ander maakt zich ernstig zorgen.

De afgelopen dagen heb ik zeer creatieve filmpjes voorbij zien komen van DJ-en op het gasfornuis, de loopfiets van je kind gebruiken om de tijd te doden, een fitness instructeur die ‘s ochtend gymnastiek lessen verzorgd op het dak van een complex en iedereen doet vanaf zijn balkon enthousiast mee, hilarische filmpjes!

Je routines zijn onderbroken, het is zoeken naar een andere zinvolle dagbesteding. Werknemers die van een kantoortuin naar de eigen woonkamertuin verhuizen en uren doorbrengen, begint het na een aantal weken op te vallen, dat de huid van het gezicht droger begint aan te voelen. Misschien zelfs wel mee-eters begint te vertonen. Verandering van omgeving, eetgewoontes kunnen ervoor zorgen dat je gezichtshuid oneffenheden gaat vertonen. Hoe houd je je huid gezond in deze bijzondere tijd? Anti oxidanten, kunnen daarbij goed van pas komen.


Home skincare

Maar wat kun je nog meer doen? Nu de meeste mensen zich massaal in huis hebben opgesloten?
De luchtklimaat in huis, is niet altijd en overal even goed. De thermostaat staat misschien wel aan op de koudere dagen. Je drinkt misschien wel minder water, thee of ander niet alcoholisch vocht, op termijn kan het zijn dat je een droge en doffe huid ontwikkeld, donkere kringen onder de ogen.

Wat kun zou je kunnen doen om de schade aan je huid tot een minimum te beperken?

  • Ventileer dagelijks de verschillende ruimtes voor ‘frisse’ lucht.
  • Nu heb je alle tijd om een hydraterend masker voldoende te laten inwerken. Ook heerlijk voor je huid in plaats van een masker zoals de Hydrating Mineral Masque van Lira. Breng je een serum op de huid aan als: Hydra C, Hydra Infusion of de nieuwste aanwinst van huidverzorgingslijn Lira Hyaluronzuur serum.  Hyaluronzuur, staat  erom bekend dat het 1000 x haar eigen gewicht in water kan vasthouden.
  • Drink, regelmatig een glas water (ieder uur een half glas water) of stop daar stukjes fruit in voor de smaak en de extra vitaminen en mineralen. Eet indien voorradig dagelijks verse groente en fruit.


Boek nu je 3D anti aging gezichtsbehandeling

Anti- oxidanten en anti-aging

Heb je dat laatste niet in huis of is dit niet meer te verkrijgen? Om toch aan de benodigde anti-oxidanten (o.a. vitamine C), mineralen en vitamines te komen kun je (kruiden) thee drinken die rijk zijn aan mineralen, vitamines.

Anti-oxidanten, ook wel flavonoïden genoemd, zijn moleculen die de cellen in het lichaam beschermen tegen vrije radicalen, ze beperken celschade. Het beperken van celschade, leidt tot minder ziektes. Sneller herstel na bijvoorbeeld doormaken van een verkoudheid.
Behalve het verkleinen van de kans op ziektes, helpen anti- oxidanten de huidveroudering te vertragen.
Je huid heeft het in een periode van ziekte, stress, luchtvervuiling flink te verduren.

Uitdroging, grauwe uitstraling, tijdelijke of blijvende huid verslapping zijn het gevolg. Alleen scrubben en/of peelen of wekelijks maskers gebruiken om de conditie van de huid te herstellen, zijn onvoldoende inspanningen, op lange termijn.


THEESOORTEN

Thee kan in diverse categorieën worden opgedeeld. De echte thee, meestal de zwarte thee zoals wij die in het westen kennen, is afkomstig van de bladeren van de plant, Camellia sinensis.

Andere vormen van thee, zijn afkomstig van aftreksels van gedroogde bladeren, wortels, rots, gedroogd in de oorspronkelijke vorm of vermalen tot grove stukjes of tot poeder. Dit is een theesoort die valt onder kruiden of oolong.
                                                                                                                                     

Zoveel verschillende soorten zoveel verschillende smaken

Thee wordt ingedeeld in: oolong, witte thee, puer thee, gele thee, zwarte thee, kruidenthee.
Persoonlijk vind ik de kruidenthee het lekkerst, buiten de anti- oxidanten, helpen enkele soorten ook het bloed en daarmee je organen te zuiveren. Twee voor de prijs van één en daar houd ik wel van. Waar andere theesoorten voornamelijk voor de smaak en de anti- oxidanten goed zijn, zijn de andere aftreksels ook goed voor de algehele gezondheid van het lichaam. 

Omdat het indirect de conditie van je huid verbeterd en huidproblemen van binnenuit aanpakt, die van buitenaf niet behandeld kunnen worden.

Niet alle theesoorten zijn zonder een beetje zoet te drinken. De zachte soorten zoals wilgenbast thee, goed tegen hoofdpijnklachten, Jamaica zuring (Hibiscus) zijn prima zonder rauwe honing of suiker te drinken. 

Maar theesoorten als paardenbloemwortel, zuivert o.a. de lever van afval- en gifstoffen of sopropo thee, versterkt het immuunsysteem. Zijn te bitter om zonder een beetje zoet te drinken.

MAAR……!

Ondanks de onschuldig ogende vorm van thee, kunnen bepaalde soorten, tot gezondheidsklachten leiden, indien te vaak wordt toegepast of niet samen gaat met de huidige medicatiegebruik of onderliggende aandoeningen.

Het raadplegen van een deskundige die bekend is met zowel de alternatieve als de reguliere zorg is altijd te adviseren.

Verdiep je eerst in de materie voordat er verdere stappen ondernomen wordt.

Geniet van je zen moment met een kopje thee en werk tegelijkertijd aan het verbeteren van de conditie van je huid.

 Saskia Pinas, huidtherapeut & schoonheidsspecialist, april 2020

Boek nu je 3D anti aging gezichtsbehandeling