Skincare tips voor de gekleurde huid

Download hier gratis content voor een goede huidverzorging. Het verzorgen van je huid begint bij het beschikken over de juiste kennis. De juiste kennis over jouw huid, ingrediënten, voeding, kan ervoor zorgen dat je betere keuzes kunt maken in het kiezen van skincare die beter aansluit bij jouw huidconditie, etniciteit en/of huidprobleem. Voorkomen van huidproblemen kan je zo tientallen euro's schelen in de aanschaf van huidverzorgingsproducten, onnodige en inefficiënte behandelingen.

Goals, dreams, melanin

Lees ook onze blog artikelen

Bob Marley: huidkanker, melanoom, een onwaarschijnlijke combinatie? Of toch niet?

Bob Marley en huidkanker, melanoom, een onwaarschijnlijke combinatie of misschien toch niet? Zou je bijna wel denken. Huidkanker in een gekleurde huid? Dat kan toch helemaal niet? Even buiten beschouwing gelaten dat hij voor de helft Afrikaans (Jamaicaans) en Europees (Duits) bloed door zijn aderen had stromen. 


Read the English version in the blog section.

'Veel laserbehandelingen gaan fout'

Laserbehandelingen zouden voorbehouden moeten zijn aan behandelaars, die over net iets meer kennis en vaardigheden beschikken, als het gaat om de huid.


Vanuit de beroepenvelden huidtherapie en dermatologie wordt hier al jaren voor gestreden bij de overheid. Helaas ziet de overheid er op dit moment niet de noodzaak van in om het gebruik van lichtapparatuur onder te brengen bij professionals die over meer kwalificaties en ervaring beschikken

De ingrediëntenlijst

Huidverzorgingsproducten bevatten diverse ingrediënten die bedoeld zijn om een huidprobleem te verhelpen, de conditie van de huid op en top te houden. Maar het ene product is het andere product niet. Merk, of pakkende teksten als voor een droge huid. Zeggen niets over de kwaliteit en effectiviteit van een product. Het lezen van de ingrediëntenlijst verschaft je meer informatie dan het lezen van een label.

De ingrediëntenlijst. Wat smeer ik dagelijks op mijn huid?

Voedingsdagboek

Hoe komt het dat de huid van mijn gezicht regelmatig onder de ontstekingen zit? Om daar achter te komen kan een reis naar het binnenste gedeelte van je lichaam een antwoord geven op jouw vraag. Het bijhouden van een voedingsdagboek voor 1-4 weken kan een patroon blootleggen, die aanwijzingen geeft wanneer en door wat jouw lichaam zo heftig op reageert. Door de symptomen van je klachten dagelijks bij te houden, kun je de rode draad ontdekken en daar gerichtte stappen ondernemen.