Een alle dagelijkse en makkelijke taak zou je denken, het kiezen van de juiste cleanser en/of crème voor jouw huid.
Je loopt je favoriete drogist of parfumerie winkel binnen en leest de labels van de verschillende potjes. Je hebt een droge huid, vooral 's ochtends na het reinigen voelt de huid droog en trekkerig aan. Je make up ziet er vlekkerig uit, door de droge plekjes.
Een crème voor de droge huid zal je huidprobleem moment wel oplossen, hoop je. Nog even voor de zekerheid vraag je aan de verkoopmedewerker welke crème het beste bij jouw huid past. Eigen huismerk verrijkt met vitamine E of een bekend merk van een reclamespot, die je doet geloven dat binnen 2 weken al je huidproblemen zijn opgelost. In dit blog vertel ik je de reden waarom jouw keuze voor een crème, cleanser of serum niet het gewenste effect heeft en wat je wel kunt doen om de juiste keuze te maken in huidverzorging.
Waarvoor gebruik je een crème?
Je kiest voor een crème om een huidprobleem aan te pakken. Tekorten aan te vullen, net zoals dat je dagelijks meerdere keren op de dag water moet drinken om het vochtverlies weer aan te vullen, anders loop de hele dag rond met een droge mond en een barstende koppijn.
Super simpel toch, dat jouw oplossing voor jouw huidprobleem, zo eenvoudig is: je loopt de winkel binnen - pakt potje x dagcrème - vraagt extra advies aan de winkelmedewerker - rekent af bij de kassa - gaat naar huis en smeert iedere dag braaf twee weken lang de crème op je huid. Na 2 weken denk je verbetering te zien, de crème smeert lekker 😋 uit en ruikt héérlijk. Maar ja na een maand vind je toch dat je huid er niet veel beter op is geworden misschien iets minder droog, maar nog steeds voelt het droog en trekkerig aan. Nog even door gebruiken denk je, misschien heeft mijn huid meer tijd nodig.
Je badkamer kast puilt bijna uit van de verschillende potjes en tubes huidverzorging, die allemaal net niet het gewenste effect hebben voor jouw huid. Hoe kan het dat je nooit echt de juiste huidverzorgingsproducten voor jouw huid kunt vinden? Het antwoord zit in de inhoud. Het ontbreken van actieve werkstoffen.