Skincare tips voor de gekleurde huid

Je huid weerspiegeld je persoonlijkheid. Een verzorgd uitziende huid versterkt je zelfbeeld. Regelmatig een bezoek brengen aan een schoonheidsspecialiste of een huidtherapeut is een goede manier om je huid in conditie te houden.
Een specialistische schoonheidsspecialist of huidtherapeut werkt met actieve ingrediënten en apparatuur om het beste behandelresultaat te behalen. Maar een schoonheidsspecialiste of huidtherapeut moet over meer dan alleen maar goede producten en apparatuur beschikken. Kennis van de huid en het effect van ingrediënten op de huid zijn net zo belangrijk. 

Dit geldt ook voor kennis hebben van de gekleurde huid. Waar je ook naartoe gaat, jij als klant of color wilt dat jouw gekleurde huid op de juiste manier behandeld wordt, zonder daar schade aan over te houden na het ondergaan van een gezichtsbehandeling. Weet jij? Wie eraan jouw huid zit?


Hoe weet je dat jouw schoonheidsspecialiste of huidtherapeut over de voldoende kennis en ervaring beschikt van de gekleurde huid?

De volgende 4 vragen kun je aan jouw beauty professional stellen:
1. Hoeveel klanten van jouw etnische groep behandeld zij wekelijks in haar schoonheidssalon of huidtherapiepraktijk?
    Het aantal klanten van een bepaalde etniciteit die een salon of praktijk regelmatig bezoeken weerspiegeld de kundigheid en vaardigheid van de        behandelaar. Dit gaat uiteraard niet op voor kleine kern gebieden die niet of nauwelijks inwoners met een gekleurde huid herbergt.

    Met etnische groep, wordt bedoeld:
    Afrikaanse, Caraïbische, Aziatische (oost of west), Arabische, Latijns- Amerikaanse, diaspora.

    De Kaukasische groep is hierin niet meegenomen. Op opleidingen voor huidtherapie en
    uiterlijke verzorging, zijn theorie en praktijk gericht op de witte Europese huid. Het
    uitgangspunt tijdens deze opleidingen vindt vanuit het oogpunt van de witte huid plaats.
    Een gekleurde huid ongeacht de etniciteit wordt behandeld en geadviseerd volgens een
    behandelprotocol en huidanalyse die ontwikkeld is voor een witte huid. 

    Door deze mismatch, worden huidreacties niet herkend of verkeerd geïnterpreteerd en ook behandeld of verwaarloosd in de ergste situatie.


2. Stemt de schoonheidsspecialist of huidtherapeut, haar producten en behandelingen af op
    basis van jouw huidconditie, huidaandoening, etniciteit?


3. Zijn de producten die tijdens de behandeling worden gebruikt en voor thuisgebruik,
    geschikt voor jouw huidaandoening, etniciteit, jouw huidconditie?


4. Biedt de salon of praktijk nazorg aan als je onverwachts toch last mocht hebben van een
    verlate overgevoeligheids- of allergische reactie? Zijn ze goed bereikbaar (houd rekening met
    de openingstijden en zon-, feest- en vakantiedagen).


5. Doorspit de website van de salon of praktijk. Waaruit blijkt dat zij over voldoende kennis van
    de gekleurde huid beschikken?

    Alleen de tekst “Wij behandelen ook de donkere huid” is niet voldoende om gekwalificeerd te
    zijn in het behandelen van de gekleurde huid. Er komt veel meer bij kijken.


Je huid is de visitekaart van iedere man of vrouw. En daar moet goed mee worden omgesprongen. Ook die van jou beautiful women and gentlemen of color. Wees kritisch wie je aan je huid laat zitten en wat je op je huid laat smeren!


Ervaring en kennis

Ik heb 12 jaar ervaring als huidtherapeut en schoonheidsspecialiste met gezichts- en lichaamsbehandelingen, kennis over de gekleurde en witte huid, cosmetica en apparatuur. Mijn expertise is het behandelen en adviseren van consumenten met een gekleurde huid. Door mijn expertise en persoonlijke aandacht, ben je bij eSkinacademy verzekerd van het leren van de juiste kennis en vaardigheden van de gekleurde huid.  

Opleiding volgen 

Ben jij schoonheidsspecialist en/of huidtherapeut? Wil je een voorsprong nemen op je beauty collega's en een expert worden in het behandelen en adviseren van klanten met een gekleurde huid? Schrijf je in voor een online training bij www.eskinacademy.nl. Inhouse training (training op locatie zijn op aanvraag) mail je verzoek. 

Wil je weten wat de conditie van jouw huid is?

Saskia Pinas MellaCare eSkinacademyIk ben Saskia Pinas, ruim 11 jaar actief als huidtherapeut en schoonheidsspecialiste in mijn praktijk in Rotterdam West.
Sinds mijn vroege tienerjaren, rond de pubertijd, heb ik mij altijd bezig gehouden met de huid. Ik had al vrij vroeg last van diverse huidproblemen. Vooral de pigmentvlekken die ik overhield na het doorstaan van de waterpokken, muggenbeten en later ook nog eens acne en de bijbehorende pigmentvlekken die het achterliet, striae, overbeharing. Ik zag de huidproblemen als een probleem. Naarmate je ouder wordt verdwijnen sommige huidaandoeningen vanzelf, maar laten soms hun sporen na.

Ik heb dan ook jaren gezocht en van alles en nog wat uitgeprobeerd en nog steeds om de opgelopen schade te kunnen herstellen. Soms met succes en soms ook niet.
Na het afronden van mijn opleiding huidtherapie aan de Hogeschool Utrecht in 2006. Ben ik 3 jaar later voor mezelf begonnen. Sindsdien ben ik mij nog meer gaan verdiepen in de theorie van de etnische huid en in de praktijk experimenteerde ik op mezelf welke apparatuur, producten en behandelingen, combinaties het effectiefst zijn in te zetten voor de gekleurde huid.

In de 11 jaar dat ik mijn praktijk run heb ik veel mogen zien aan huidaandoeningen, verhalen mogen horen van mijn klanten met betrekking tot hun huidproblemen en de obstakels, onbegrip en onwetendheid waarmee ze te maken hebben gehad. In hun zoektocht naar een oplossing voor hun huidprobleem of daaraan gerelateerde aandoening.

Met de opleiding eSkinacademy, is het mijn missie om alle gekleurde consumenten in Nederland en in België, de mogelijkheid te bieden in de eigen woonomgeving een schoonheidssalon of huidtherapiepraktijk te bezoeken, die over de juiste kennis en ervaring beschikt om hun gekleurde huid op de juiste wijze te kunnen behandelen.
eSkinacademy is er voor dé beauty professional die op de juiste manier geïnformeerd wilt worden over de gekleurde huid.

Saskia Pinas

Huidtherapeut & schoonheidsspecialiste

www.mellacare.nl
www.eskinacademy.nl