acne conglobata pigmentvlekken gezicht donkere man

Acne in de gekleurde huid

Acne in de gekleurde huid

Acne in een donkere huid, is niet anders dan in een lichte huid. De symptomen die zo kenmerkend zijn in een lichte huid, kunnen in een donkere huid, heftiger overkomen of niet worden herkend.

Naast de pustels, black en white heads, is het meest kenmerkende element de donkere of lichtbruine pigmentvlekken, die na het doormaken van een ontsteking zijn ontstaan. Een gekleurde huid kan net zoals in een lichte huid, littekens vertonen na het doormaken van acne.

Om deze kwetsbare huid, op de juiste wijze te behandelen zonder verdere beschadigingen. Is inzicht in de fysiologie van donkere huid belangrijk.

Mooie donkere dames mellacare

Acne bij volwassenen

Een onzuivere huid gaat gepaard met onregelmatigheden. Van mee-eters tot littekens en pigmentvlekken. Met de juiste behandelaanpak, voedingsadvies en gebruik van huidverzorgingsproducten, kan een onzuivere huid definitief tot het verleden behoren.


Acne in een volwassen huid kent diverse oorzaken. Voedingsintolerantie, cosmetische acne, medicatie acne, hormonale veranderingen, denk bijvoorbeeld aan een zwangerschap), leefstijl (roken, alcoholische dranken).  
acne huidprobleem volwassenen mellacare

Acne komt voor namelijk voor bij jongeren, in de puberteit. Hormonen spelen hierin een belangrijke rol bij het ontstaan en in standhouden van deze huidaandoening.